250 ml . d'aigua .
125 gr . de farina
100 gr . de mantega
4 ous
1 mica de sal
Oli d'oliva
sucre
Preparació :
Posar en un cassó l'aigua, la sal i la mantega tallada a
trossos . Escalfar i remenar perquè la mantega es desfaci abans que l'aigua
bulli . Quan l'aigua comenci a bullir , remenar uns segons i bolcar tota la
farina , prèviament tamisada , d'una vegada . Remenar enèrgicament fins que
quedi una pasta compacta que es desprengui del cassó . Retirar del foc , afegir
2 ous i remenar fins que la pasta torni a unir-se. Afegir els ous restants un a
un i repetir l'operació .
Prendre amb una cullera de postres petites porcions de la
pasta , tractant que quedin el més rodones possible , i fregir-les en una
paella amb abundant oli d'oliva no massa calenta ja que daurarien massa de
pressa sense inflar . A mesura que els bunyols es dauren , ells mateixos es
donen la volta per daurar-se. No fregir més de 3 o 4 porcions alhora perquè no
destorbin entre ells . A mesura que estiguin daurats , arrebossar encara
calents en sucre i dipositar sobre paper cuina perquè aquest absorbeixi el
greix sobrant .
No hay comentarios:
Publicar un comentario