sábado, 3 de mayo de 2014

Semifred de plàtan i macadàmia

Ingredients :
4 plàtans
100 g de sucre morè
40 g de mantega
5 fulls de gelatina
350 ml de nata per muntar
6 nous de macadàmia
75 g de xocolata negra apte per a celíacs
2 cullerades de mel
aigua

Preparació :

Fon la mantega en una paella , pela els plàtans , trosseja'ls i afegeix-los a la paella . Quan comencin a canviar de color , afegeix el sucre . Saltar-los , aboca 100 mil·lilitres d'aigua i barreja bé .
Posa els fulls de gelatina en remull en aigua freda . Quan s'estovin , escorre i afegeix-la a la paella amb els plàtans . Quan es dissolguin , passa els plàtans a un bol i tritura'ls amb la batedora elèctrica . Per refredar ràpidament , introdueix el bol dins d'un altre més gran amb aigua i uns gels .
D'altra banda , posa la nata en un altre bol i munta-la amb una batedora de varetes .
Barreja 2 fluids ( plàtans i nata ) amb moviments suaus i envoltants . Omple 4 gots de plàstic (dels d'un sol ús ) , tapa'ls amb plàstic de cuina i introdueix al congelador fins que s'endureixin ( aproximadament 1 hora i quart ) .
Per a la salsa , posa la xocolata en un bol , aboca la mel i tapa-ho amb plàstic de cuina . Introdueix al microones durant 1-2 minuts perquè es funda la xocolata . Retira el bol del microones , destapa-ho amb cura i aboca un raig d'aigua . Bat bé amb una vareta manual fins que la salsa quedi homogènia .
Serveix el gelat en un plat fons , salsa amb la salsa de xocolata i s'empolvora amb una mica de nou de macadàmia ratllada .


No hay comentarios:

Publicar un comentario