Ingredients :
4 plàtans
100 g de sucre morè
40 g de mantega
5 fulls de gelatina
350 ml de nata per muntar
6 nous de macadàmia
75 g de xocolata negra apte per a celíacs
2 cullerades de mel
aigua
Preparació :
Fon la mantega en una paella , pela els plàtans ,
trosseja'ls i afegeix-los a la paella . Quan comencin a canviar de color ,
afegeix el sucre . Saltar-los , aboca 100 mil·lilitres d'aigua i barreja bé .
Posa els fulls de gelatina en remull en aigua freda .
Quan s'estovin , escorre i afegeix-la a la paella amb els plàtans . Quan es
dissolguin , passa els plàtans a un bol i tritura'ls amb la batedora elèctrica
. Per refredar ràpidament , introdueix el bol dins d'un altre més gran amb
aigua i uns gels .
D'altra banda , posa la nata en un altre bol i munta-la
amb una batedora de varetes .
Barreja 2 fluids ( plàtans i nata ) amb moviments suaus i
envoltants . Omple 4 gots de plàstic (dels d'un sol ús ) , tapa'ls amb plàstic
de cuina i introdueix al congelador fins que s'endureixin ( aproximadament 1
hora i quart ) .
Per a la salsa , posa la xocolata en un bol , aboca la
mel i tapa-ho amb plàstic de cuina . Introdueix al microones durant 1-2 minuts
perquè es funda la xocolata . Retira el bol del microones , destapa-ho amb cura
i aboca un raig d'aigua . Bat bé amb una vareta manual fins que la salsa quedi
homogènia .
Serveix el gelat en un plat fons , salsa amb la salsa de
xocolata i s'empolvora amb una mica de nou de macadàmia ratllada .
No hay comentarios:
Publicar un comentario