- Mig quilo de salmó , o alguna cosa més
- 1/5 quilo de sucre
- Mateixa quantitat de sal
- Anet
Preparació:
El primer que cal fer en aquesta recepta és escatar
la pell del salmó completament . Es treuen les restes d'escates que tinguin amb
una mica d'aigua . Després tallem a rodanxes o filets el salmó , això es fa amb
molta cura en tallar-lo.
A continuació retirem totes les espines dels
laterals , l'ideal és fer-ho amb unes pinces de netejar peix .
Ara anem a picar de manera fina l'anet i
barrejar-lo amb sal i sucre , a igual proporció les dues .
El recipient que usem , si pot ser que sigui
de plàstic , ha de ser quelcom més llarg que el salmó , per marinar-los bé.
Posem dins el salmó i per sobre tirem la
barreja d'anet amb sal i sucre , ara es premsa amb ajuda d'un pes bo.
El procés de marinar s'ha de fer un dia
complet per cada costat. Així que trigarem 2 dies a tenir-ho llest . Important
que sempre estigui guardat a la nevera .
Quan estigui marinat el salmó , es neteja bé
la superfície de la sal , sucre i anet , i ja està llest per a usar en plats o
amanides .
No hay comentarios:
Publicar un comentario