sábado, 26 de abril de 2014

Figues de geletina de vi negre de Rioja

Ingredients :
16 FIGUES madurs , ben rentats
250 ml d' VI NEGRE DE RIOJA ( de bona qualitat )
250 ml d'AIGUA
6 g de SACARINA EN POLS
3 làmines de GELATINA neutra
12 NOUS partides per la meitat

Preparació :

En una cassola gran posa a escalfar l'aigua, el vi , la sacarina i les figues , a foc mitjà.
Deixa que coguin durant ½ hora .
Retira la cassola del foc , treu les figues amb cura que no es trenquin ( ajuda't amb una escumadora ) i posa'ls en una safata o plat de parets altes . Deixa que es refredin , tapa la safata amb plàstic de cuina i Fica'ls al frigorífic .
Posa de nou la cassola al foc mitjà amb tot el líquid que ha sobrat de coure les figues . Afegeix la gelatina i dóna-li voltes sense parar fins que es dissolgui completament . No deixis que la barreja bulli .
Tria la safata on vas a servir les figues i aboca amb cura la barreja de gelatina de vi . Tapa amb plàstic de cuina i fica al frigorífic fins que espesseixi.

Per muntar les postres col·loca les figues sobre la gelatina de vi i decora'ls amb les nous ( veure foto ) .

No hay comentarios:

Publicar un comentario