- PER A LES MANDONGUILLES :
- 400g de carn de porc picada
- 400g de carn de vedella picada
- 1 ou
- farina
- sal
- 1 all
- 1 branqueta de julivert
- Pebre negre mòlt
- 1 mica de pa tallat
- PER A LA SALSA DE CURRY :
- 2 cullerades curri en pols
- 1/2 litre de brou de pollastre
- 1 ceba gran
- 1 poma
- 25 g farina
- 25 g panses
- 1 cullerada de mantega 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal
Preparació :
Primer fem una picada amb l'all i el julivert , la
reservem en un bol a part .
A continuació en un altre bol més gran afegim la carn de
porc i la de vedella , la pastem una mica amb les mans per airejar una mica.
A la massa de carn afegim , l'ou , el pa ratllat , la
picada d' all i julivert i salpebrem . Amassem una mica més.
Quan estigui ben pastat , amb les mans fem boletes
mitjanes i les passem per farina . Reservem .
Posem a escalfar oli en una paella fonda i fregim en oli
ben calent les mandonguilles fins que quedin daurades per tots els costats 1 o
2 minuts màxim , assegurant-nos que quedin crues per dins , ja que després les cuinarem
. Reservem un cop llistes.
Mentre preparem la salsa de curri . Pelem i ratllem la
ceba i pelem i piquem la poma i reservem .
Anem escalfant el brou de pollastre .
A continuació en una cassola posem l'oli i la mantega on
fregim la ceba ratllada i la poma , remenant de tant en tant. Quan el conjunt
estigui ja tou , afegim el curri en pols , esperem 1 minut donant voltes , a
continuació afegim amb la farina i el ofeguem uns minuts com si d'un roux es
tractés .
Incorporem el brou calent , barrejant-ho tot bé. Afegim
les panses deixem fins que bulli , sense deixar de remenar, que porta farina i
s'enganxa fàcilment . Després afegim les mandonguilles a la cassola amb la
salsa de curri i les coem entre 15-20 minuts .
Servim amb pa de pita i arròs bullit .
No hay comentarios:
Publicar un comentario