sábado, 26 de abril de 2014

Mandonguilles al curry

Ingredients :
- PER A LES MANDONGUILLES :
- 400g de carn de porc picada
- 400g de carn de vedella picada
- 1 ou
- farina
- sal
- 1 all
- 1 branqueta de julivert
- Pebre negre mòlt
- 1 mica de pa tallat

- PER A LA SALSA DE CURRY :
- 2 cullerades curri en pols
- 1/2 litre de brou de pollastre
- 1 ceba gran
- 1 poma
- 25 g farina
- 25 g panses
- 1 cullerada de mantega 2 cullerades d'oli d'oliva
- sal

Preparació :

Primer fem una picada amb l'all i el julivert , la reservem en un bol a part .
A continuació en un altre bol més gran afegim la carn de porc i la de vedella , la pastem una mica amb les mans per airejar una mica.
A la massa de carn afegim , l'ou , el pa ratllat , la picada d' all i julivert i salpebrem . Amassem una mica més.

Quan estigui ben pastat , amb les mans fem boletes mitjanes i les passem per farina . Reservem .
Posem a escalfar oli en una paella fonda i fregim en oli ben calent les mandonguilles fins que quedin daurades per tots els costats 1 o 2 minuts màxim , assegurant-nos que quedin crues per dins , ja que després les cuinarem . Reservem un cop llistes.
Mentre preparem la salsa de curri . Pelem i ratllem la ceba i pelem i piquem la poma i reservem .

Anem escalfant el brou de pollastre .
A continuació en una cassola posem l'oli i la mantega on fregim la ceba ratllada i la poma , remenant de tant en tant. Quan el conjunt estigui ja tou , afegim el curri en pols , esperem 1 minut donant voltes , a continuació afegim amb la farina i el ofeguem uns minuts com si d'un roux es tractés .
Incorporem el brou calent , barrejant-ho tot bé. Afegim les panses deixem fins que bulli , sense deixar de remenar, que porta farina i s'enganxa fàcilment . Després afegim les mandonguilles a la cassola amb la salsa de curri i les coem entre 15-20 minuts .

Servim amb pa de pita i arròs bullit .

No hay comentarios:

Publicar un comentario